top of page

TAEKWONDO-TOIMINTA LOVIISASSA

HARRASTUSTOIMINTA

Taekwondo on mukava harrastus ja pitää mielen virkeänä. Koordinaatio paranee ja kamppailulajina taekwondo on erittäin hyvä keino purkamaan stressiä.

 

http://www.suomentaekwondoliitto.fi/jasenseuroille/juniorit/urheilun-pelisaannot/

JUNIORITOIMINTA

Taekwondo sopii erittäin hyvin lasten harrastukseksi. Lajin harjoituksissa lapsi oppii nopeasti keskittymään annettuihin ohjeisiin ja ohjaamaan omaa tekemistään niiden mukaisesti. Lisäksi lapsi oppii kunnioittamaan muita harjoittelijoita ja toimimaan yhteisten sääntöjen puitteissa. Taekwondo-taitojen kehittyessä lapsen itseluottamus kasvaa, jolloin hänellä on paremmat edellytykset toimia niin harjoitussalilla kuin sen ulkopuolellakin.

KILPAILUTOIMINTA

Kilpailutoiminnan suosituksiin on kirjattu lasten ja nuorten kilpailemiseen myönteisessä mielessä vaikuttavia asioita. Näin voidaan lapsia ja nuoria kannustaa säännölliseen harjoitteluun seurassa. Kilpailun järjestäjät osaavat suosituksia noudattamalla ottaa huomioon lasten ja nuorten erityistarpeet eri kilpailutilanteissa ja kilpailujen jälkeen. On myös toivottavaa, että kilpailuissa noudatetaan vakiintunutta ja yleisesti tiedossa olevaa käytäntöä.

 

Nämä suositukset koskevat alle 14-vuotiaita lapsia ja nuoria. Ryhmää kutsutaan nimellä ilves.

 

 

 

Yleiset suositukset

 

- ylläpidetään monipuolista kilpailutarjontaa
- seurat kannustavat nuoria osallistumaan tapahtumien järjestelyihin 
- kaikki vapaaehtoiset, tuomarit, toimitsijat, valmentajat, vanhemmat ja muut henkilöt toimivat aina niin, että kilpailutapahtuma on opetus/ harjoitustilanne
- kilpailuaikataulut laaditaan niin, että ilveksellä on mahdollisuus osallistua kaikkiin lajeihin
- kaikki ilvesten sarjat viedään läpi peräkkäin turhan odottelun välttämiseksi

 

"MEILLÄKIN
ON OMAT PELISÄÄNNÖT LUOTUNA.
LUE JA KUNNIOITA LAJIA."

– Jenna Aalto

bottom of page